Placówki edukacyjne - żłobki, przedszkola, szkoły
Żywienie Najmłodszych to wielka odpowiedzialność! Doskonale o tym wiemy i od lat współpracujemy ze Żłobkami, Przedszkolami i Szkołami, dbając o zdrowie i dobrą kondycję Najmłodszych.
Współpracujemy wyłącznie z zaufanymi lokalnymi dostawcami. Nasze posiłki spełniają również wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci do lat 3.
Oferujemy zbilansowaną dietę: podstawową, bezmleczną, bezjajeczną, bezglutenową, wegetariańską oraz wegańską. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Rodziców, dostosowujemy posiłki również dla Dzieci z licznymi alergicznymi nietolerancjami pokarmowymi oferując dietę specjalną- eliminacyjną dostosowaną indywidualnie do wymagań zdrowotnych każdego Dziecka
Oferta dla przedszkoli
Zdrowie to Nasza pasja. Z radością dzielimy się zdobytą przez lata wiedzą i naszym doświadczeniem współpracując z placówkami oświatowymi.
Czujemy sukces naszej edukacji żywieniowej, gdy Dzieci jedzą dobre produkty, ale co ważne ze smakiem. Jako specjaliści w dziedzinie żywienia dzieci w placówkach przedszkolnych, wiemy jak ważną rolę w prawidłowym rozwoju małego człowieka odgrywa właściwe odżywianie. Stąd rozumiemy troskę Rodziców, którzy przy wyborze i ocenie placówki skupiają się nie tylko na aspektach edukacyjnych i atmosferze, ale przywiązują szczególną wagę do jakości posiłków, które spożywać będą ich pociechy. Mamy świadomość że dobrze zorganizowane żywienie dzieci w wieku przedszkolnym jest ważne, zarówno dla Rodziców, jak i dyrekcji przedszkoli.
Dlatego Nasze usługi kierujemy do placówek, które szukają optymalnych rozwiązań.
Dostępne posiłki proponujemy w wersji standardowej, bezmlecznej, bezjajecznej, wegetariańskiej, wegańskiej oraz indywidualnej w przypadku nietolerancji pokarmowych.
Oferta dla szkół
Stołówka, którą tworzymy może być dostosowana do Twoich potrzeb, od lokali gastronomicznych na dużą skalę po mniejsze sklepiki szkolne z przekąskami w tym napoje i automaty lub tylko i wyłącznie dostawę gotowych posiłków cateringowych.
Sklepiki szkolne
Często jednym z wymagań jest zapewnienie szybkiej przekąski lub napoju, aby uczniowie mogli szybko i zdrowo chwycić coś w ręke i wracać na lekcję.
Przygotujemy, wyposażymy i pokierujemy pracą przygotowania i sprzedaży tych produktów na warunkach dogodnych dla obu stron.
Dodatkowo urządzenia do herbaty, kawy i zimnych napojów uzupełnią projekt.
Podczas pracy z najbardziej wymagającymi gustami Naszych Małych Smakoszy za kwestie priorytetowe uważamy:
Nasze priorytety
Możemy otworzyć od podstaw lub obsługiwać stołówkę szkolną lub akademicką. Działamy w branży od kilku lat i w pełni rozumiemy potrzeby aktywnej placówki edukacyjnej. Wiemy , jak trudno jest zatrudniać odpowiednich pracowników i pozyskiwać produkty, a także tworzyć
odpowiednie menu dla uczniów.
Odwiedzimy Twój zakład, czy to w szkole, żłobku, przedszkolu czy na uniwersytecie i przeprowadzimy audyt Twojej placówki gastronomicznej. Następnie przedstawimy Ci w pełni szczegółową propozycję współpracy. Może to być po prostu przejęcie i obsadzenie istniejącego obiektu do pełnego rozwoju kuchni i stołówki. Będziemy współpracować z obecną kadrą pracowniczą lub od podstaw zbudujemy zespół profesjonalistów, który sprosta tej trudnej pracy.
Wszystkie nasze menu, po wstępnym ułożeniu przez Szefa Kuchni, są weryfikowane i omawiane przez współpracującego z Nami wykwalifikowanego dietetyka.
Dodatkowo, mając na względzie stałe dążenie do świadczenia jak najlepszych usług informujemy, że umożliwiamy Państwu kontakt z naszym dietetykiem.
Transport gotowych potraw do miejsca przeznaczenia znajdującego się poza budynkiem, w którym zostały one przygotowane, odbywa się w warunkach gwarantujących pełne bezpieczeństwo tych potraw. Chodzi tu o zabezpieczenie przed zagrożeniami biologicznymi, jak również fizycznymi i chemicznymi.
Przewożone potrawy są zabezpieczone przed najważniejszymi zagrożeniami, a mianowicie- zanieczyszczeniami mogącymi przedostać się z otoczenia, jak również utratą wymaganej temperatury, w przypadku transportu potraw gorących. Dlatego zapewniamy odpowiednie pojemniki do przewożenia jak i właściwe środki transportu.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Naszych Klientów, oferujemy również możliwość odbierania, mycia oraz dezynfekowania zastawy stołowej potrzebnej do codziennego wydawania posiłków w placówkach które korzystają z naszego cateringu oraz odbiór oraz utylizację przez współpracującą z Nami firmę resztek pokonsumpcyjnych.
Kontrolujemy właściwy sposób produkcji oraz pakowania posiłków do termosów z zachowaniem ich właściwej temperatury.
Nadzór nad procesem przygotowania posiłków kontrolowany jest przez dietetyka oraz zgodny z zasadami HACCP.